Ayten Hanım

 

Sarıyer Kadın Kooperatiflerden 56 yaşındaki gözlerinin içi gülen Ayten Hanım. 

"ev hanımıyım"

17 yaşında evlenip şuan 3 tane çocuğu olan Ayten Hanım daha önce hiç çalışmamış. İlkokul mezunu, ev hanımı. 

"aile bütçesine bir kadın olarak katkı sağlamak"

"Aile bütçesine katkı sağlamanın verdiği en büyük duygu mutluluk. Refah seviyemiz arttı."

Daha öncede böyle işlerle uğramış kendisi, deri örmüş, kazak örmüş bir zamanın furyası olan çiçek sepetlerine 1 yılını vermiş. O sepetler aile bütçesinde de çiceklerin açmasına katkı sağlamış.

"ev işlerini bitirdikten sonra"

"Çamaşırımı, ütümü, çocuklarımın işlerini bitirdikten sonra bunlara zaman ayırıyorum"

"eşim hep destek oldu"

Eşinin hiçbir zaman ona köstek olmadığını, neden bunu yapıyorsun demediğini söyleyen Ayten Hanım, hatta eşiyle beraber çalıştığını da söyledi. "Çiçek sepetlerini yaparken o kesim işlerini yapardı ben dikerdim, o deriyi keserdi ben örerdim. Ailemde hiçbir zaman bir problem olmadı. Hep birbirimize destek olan bir aileyiz." dedi. 

"ufkum genişledi"

"Çalışma hayatı benim ufkumu genişletti. Daha çok insan tanımaya başladım. Tanıdıkça da çevrem değişti. Biz onlara yardımcı olduk, onlar bizim aile bütçemize destek oldular. Daha çok ve daha kaliteli insanlar tanımak bana huzur veriyor." 

"çalıştıkça öğreniyorsun, öğrendikçe alışıyorsun"

INCOMPLIT'in kullandığı ekolojik malzemelerin üretim aşamasında yarattığı zorluklar hakkında biraz sıkıntı çektiklerini ama çalışa çalışa öğrendiklerini, öğrendikçe alıştıklarını dile getirdi Ayten Hanım. Kahve çuvallarından yaptıkları Maram çantalarımız için "çok dikkat isteyen bir ürün, öyle göründüğü kadar kolay değil. Birkaç defa söktük, hataları hemen gösteriyor, dikkat etmek gerekiyor" diye de ekledi. 

"insanlar hiç duyarlı değil"

İnsanların doğaya karşı hiç duyarlı olmadığını savunan Ayten Hanım, bu bilincin eğitimlerle düzeltilmesini savunuyor ve burada belediyelere sesleniyor. "Belediyeler mahallerlerde eğitimler vermeli, insanlar uzak yerlere kalkıp gitmeye üşeniyor ama kendi mahallelerinde olursa herkes yanında bir iki kişi getirse bile daha çok kişiye ulaşabilirler." dedi. 

 

Ellerine, gözlerine ve o güzel yüreğine sağlık!

 


10 comments

  • ojvbMnYFLg

    mONcMfaYywLt
  • fsNQGhtE

    ikKTeLaDnvB
  • dcGwxIXqgbFyKsh

    FyBJOZPzXhlTV
  • MlWYrgFuvm

    CGtjpBikPuHwFWlJ
  • iFoVKvQtY

    JoOGVmKrbzM

Leave a comment