Peyker Hanım

 

Sarıyer Kadın Kooperatiflerinden 63 yaşındaki emekli Peyker Hanım'ın daha önce birbirinden farklı alanlarda iş tecrübeleri olmuş. Şuanda da girişimci kadın kollarıyla birlikte çalışıyor. 

"insanların hangi yaşta olursa olsun sürekli üretmesi, üretken olması kendisine ve ailesine katkıda bulunması çok iyi bir şey"

"Bir kadın olarak aile bütçesine katkı sağlamak çok önemli. Küçük küçük işlerde yapsam, onlar beni çok mutlu ediyor. Sıkıntıya düştüğün bir anda gelen o meblağ seni rahatlatıyor. İnsanların hangi yaşta olursa olsun sürekli üretmesi, üretken olması kendisine ve ailesine katkıda bulunması çok iyi bir şey."

"ekonomik katkının dışında sosyal yanı da var"

"Mesela bir yıl burada kursa gelmem birçok kadınla tanışmama neden oldu. Onlar benim dünya görüşümü değiştirdi. Elbette bende onların görüşünü değiştiriyorumdur. İnsanlar hangi mahalleden hangi kültürden olursa olsun bir araya geldiğinde, oturup konuştuğunda bir şeyler değişiyor ileriye doğru. Açılıyor."

“üretim aşaması”

INCOMPLIT'in kullandığı kumaşların sertliği makinaları biraz zorlamış. "Yapılırken esniyordu, bir iki kere söktük. Tiftikleniyordu. Kumaşın dokusundan dolayı belli zorluklar oldu." 

"hayallerim çok"

Peyker Hanım'ın hayalleri çok! Dünyayı gezmek, yeni yerler görmek, yeni insanlarla ve kültürlerle tanışmak istiyor. Henüz bunları gerçekleştirememiş olmasına rağmen yaptığı küçük ziyaretlerinde gittiği yerlerin tarihini araştırmaya çalışıyor. 

Eminönü'ndeki bir pasajın Bizanslılara ait olduğunu kendisinden öğrendik. Bizden önce yaşayan insanların yaşamlarını ya da yürürken geçtiği sokakların isimlerinin nereden geldiğini merak eder, araştırır ve öğrenirmiş. 

"günümüz insanı kendi kapısının önünü temizleyenlerden"

İnsanların çoğu doğaya duyarlı değil. Günümüz insanı kendi kapısının önünü temizleyenlerden. Benden çıksında nereye giderse gitsin düşüncesinde. Elindeki çöpü çöp kutusuna atmak yerine bir yere koyuyorlar. Bu bilinçle alakalı. Bu hepimizin doğası".

Bunun için belediyeler ve dernekler dışında da işin bize düştüğünü söylüyor Peyker Hanım.

"Öğrenmemiz ve öğretmemiz lazım. Tüm dünyada bu böyle. Umarsızca harcıyoruz suyunu, ağacını".

 

 

 

Eline, koluna ve merakına sağlık!


61 comments

  • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Buy Amoxicillin Amoxicillin kto.nfxf.incomplit.com.xxs.ov http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

    akoofuqnod
  • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin Amoxicillin fzx.gjce.incomplit.com.olj.gy http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

    hecekuysaf
  • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Dosage For Amoxicillin 500mg lhu.qncm.incomplit.com.owy.ew http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

    otobagpenugo
  • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin On Line Amoxicillin Online xev.sxtj.incomplit.com.gug.dm http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

    usoeqapa
  • http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ – Amoxicillin 500 Mg Buy Amoxicillin Online feo.tqis.incomplit.com.rew.mv http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

    nehuwacoyivey

Leave a comment