Sema Hanım

 

Sarıyer Kadın Kooperatiflerinden Sema Hanım, Almanya'da doğmuş büyümüş mesleğini dikiş üzerine kuran bir kadın. Evlenince Almanya'dan İstanbul'a geliyor ve hayatını burada kuruyor. Dünya tatlısı da bir kızı var. 

"erkeğe bağlı olmamak"

Bir kadının para kazanıp, aile bütçesine katkı sağlamasını erkeğe bağlımlı olmadan yaşamak olarak dile getirdi Sema Hanım.

"Arzu ettiğim şeyleri alırken, kendi özgürlüğüm var özellikle çocuğumun istediklerini eşime haber vermeden alabiliyorum, bu beni çok mutlu ediyor".

"ne yaparsan yap"

"Başlarda benim çalışmam aile içinde problem olmuştu artık eşim ne yaparsan yap diyip, rahat bıraktı". Gün içinde 3 ya da 5 saatini ayırarak istediği şeyi yaptığını söyledi Sema Hanım. 

"yaparken biraz zorladı"

Maram çantaların materyali olan kullanılmış kahve çuvallarını dikerken çıkan toz, dökülen iplikler ev ortamında biraz kadınlarımızı yormuş. Ama Sema Hanım buna farklı çözüm yolları geliştirerek işini kolaylaştırmış!

"çocuklarımıza güzel bir dünya yaratmak ve bırakmak için çevreye duyarlı olmak çok önemli"

"Geri dönüşümlü malzemeler doğaya karıştığında çürüyebilmesi çok önemli. Yurtdışında doğup büyüdüğüm için buna alışkınım. Tüm atıklarımız ayrıydı ve buna çok fazla teşvik vardı. Çocuklarımızı da öyle büyütmeye çalışıyoruz. Ev dışında okullarda da gösteriyorlar bu biraz eğitimle alakalı."

"Çocuklarımıza güzel bir dünya yaratmak ve bırakmak için bunların öğretilmesi gerekiyor."

 

 

 

Ellerine, kollarına ve cesaretine sağlık!


27 comments

  • OZLwzdVrpSvtUN

    XeRQksnJxIaTg
  • qaVpgSBMjiNYkwXb

    YxKWHjJM
  • spQvTVGJAgWqtc

    TzyIXJHNcdUgeVY
  • goYHEisWXVDj

    oIdhrMxXsDSAUqFg
  • AuCjWbIhYTp

    qSuMxCZkKAGLJvt

Leave a comment