Teoman Abi

Pasaj içinde küçücük bir dükkan, dokunaklı bir hayat hikayesi. Bomonti’de 10 senedir nakışçılık yapan 56 yaşındaki Teoman Abi.

 

 

“tesadüfen başlayan zanaatkarlık”

Nakış işine girmesi onun için aslında tesadüf. 14 yaşından beri futbol oynuyor. Türkiye’nin çoğu ilini gezmiş, oralarda oynamış. Futbol aşkına liseyi tamamlayamamış. İnanılmaz bir tutku. Ve bu tutkusu onu ülke sınırlarına çıkarmış. Amerika’ya..

10 sene Amerika’da top oynadım diyor Teoman abi. Ta ki 99 depreminde ailesini ziyarete gelene kadar.


“enkaz altında kalan hayaller”

Ağustos ayında ailesini ziyarete Yalova’ya gidiyor. Hiçbir şeyden habersiz. Ve bir gecede tüm hayatı değişiyor. Depremde enkaz altında kalıyor. Ayağı sakatlanıyor. Teoman abi enkazdan çıkıyor ama hayallerini orada, enkaz altında bırakıyor.  

Zor birkaç sene geçiriyor. Kendisine gelmesi zaman alıyor. “Hazır paramı” yedim diyor Teoman abi. 2 senenin sonunda Amerika’ya arkadaşlarını ziyarete gitmeye karar veriyor. Kafa dağıtmaya.


“hiç tanımadığın birinin açtığı kapı”

Bir alışveriş merkezinde Türkçe konuşan insanlar duydum. Yanlarına gittim. Bir adamla tanıştım. Nakış yapıyor. Biraz sohbet ettik, gel benimle çalış dedi. Anlamam, işi bilmiyorum ki dedim, öğrenirsin bir şey yok dedi. Yanında çalışmaya başladım. 2 sene Miami’de. Keyfim yerinde diyerek mesleğe başlama hikayesini anlatan Teoman abi, alıyor nakış makinesini geliyor Türkiye’ye. Amerika’da kalmak istemiyor, sevmiyor İstanbul kadar.

 

 

“tek başına dev bir üretim yapmak zor ama zevkli bir iş”

Normalde futbolcular yaşlanınca ya antrenör olur ya yorumcu ya teknik direktör. Ben nakışçı oldum. Ama zevkli bir iş, işimi seviyorum. İlk başlarda zorlandım, burada bir çevrem yoktu, kimseyi tanımıyordum. Amerika’ya geri dönmeyi düşündüm ama sonra baktım işler rayına oturmaya başladı diyen Teoman abi, her iş gibi bu işinde zorlukları olduğunu söylüyor.


“insanlar çalışmak istemiyor ama maaş almak istiyorlar”

İnsanlar olup olmadık şeyler istiyorlar. İnsanlarla uğraşması zor. Asla memnun olmuyorlar. Tek başımayım.

Tek olmanın zorluğu var. Zaman zaman yoruluyorum diyen Teoman abi “insanlar bir garip, para kazanmak istiyor ama çalışmak istemiyorlar” diyor. Onlarla zaman kaybedeceğine müşterilerine odaklanmayı tercih ediyor. Kendisi sabah 8’de gelip 9’a kadar non-stop çalışıyor.



“INCOMPLIT ile tanışıp çocukların çizimlerini tasarımlara işlemek”

Teoman Abi ile INCOMPLIT geçen sene tanıştı. Teoman abinin bir müşterisinin ricasıyla gerçekleşti bu buluşma. Bizim ürünlerimizde kullandığımız malzemeler Hamit Usta gibi Teoman Abi’yi de biraz terletiyor.


“gelme dedim geldi”

INCOMPLIT’in kullandığı materyaller aslında Teoman abinin makinesi için çokta uygun değil. Zorlanıyor. Biraz vaktini alıyoruz. Ama biz onun yaptığı işten çok memnunuz!

Birlikte ilk çıkardığımız işten sonra “gelme dedim geldi, gelme dedim geldi, gelme dedim yine geldi” diyor bizim için :)



Emeğin ve sabrın için sonsuz teşekkürler Teoman Abi.


14 comments

  • caMsoYVJNX

    SRIsDBPkLZzE
  • OipaDLmnHfFBw

    HAJiIznNkwlM
  • mBwaFWoOrN

    DJPcHGyImkSfwOh
  • bQGnuiKeYUcT

    NLjeKxrMATI
  • http://mewkid.net/when-is-xuxlya/ – Amoxicillin 500mg Amoxicillin Without Prescription gxk.fkgf.incomplit.com.myp.nv http://mewkid.net/when-is-xuxlya/

    uyihofiewg

Leave a comment